dimarts, 9 de novembre del 2010

"No havíem viscut mai una situació de tanta pobresa"

Ho assegura el president de la Fundació Banc dels Aliments de Barcelona, Antoni Sansalvadó, en una entrevista a El Periódico. La podeu llegir aquí.

També us la reproduim a continuació:


Entrevista amb el president de la fundació banc dels aliments de Barcelona, Antoni Sansalvadó: "No havíem viscut mai una situació de tanta pobresa"

ROSA MARI SANZ

El Banc dels Aliments de Barcelona organitza divendres i dissabte, juntament amb els de Girona, Reus i Tarragona, una gran campanya de recollida per donar resposta a les urgents necessitats d'una important part de la població. Només a la capital catalana l'ajuda s'ha duplicat en l'últim any.

-Lamentablement, estan batent rècords de peticions.

-La situació és molt dura. Si el 2008 els aliments que distribuíem arribaven a uns 57.000 barcelonins, actualment són 104.000. No havíem viscut mai una situació tan alarmant de pobresa.

-¿Atenen totes les entitats que els truquen a la porta?

-Amb la majoria treballem des de fa anys, però cada vegada se'n sumen més i en vénen de noves. Un dels nostres principis és assegurar-nos que els aliments es reparteixin de manera justa i arribin a qui realment ho necessita, per això no els els donem al primer que arriba; primer coneixem les associacions i després si així ho considerem convenient se sumen al repartiment.

-Les empreses tampoc estan passant un bon moment. ¿Els afecta?

-Evidentment, es malgasta menys, tenen menys estocs perquè ajusten més en producció i en comandes i ens poden donar menys aliments. Però també cada vegada hi ha més responsabilitat social i tenim més empreses col·laboradores.

-Alguns súpers segueixen llençant sobrants a les portes de la botiga. Només cal fixar-s'hi i veure persones remenant als contenidors.

-Estem acordant amb alguns que els guardin fins que els vagin a buscar entitats pròximes perquè ho reparteixin entre els seus usuaris en parròquies o als seus propis locals de la zona. La nostra logística no ens permet passar local per local a recollir els sobrants, que en ocasions són petites quantitats que s'han de consumir de seguida.

- Tornen a fer una gran campanya de recollida d'aliments.

-Volem doblar el llistó de l'any passat i aconseguir-ne 400 tones. No és la nostra campanya, és el dia de tots els catalans, els ciutadans se l'han de fer seva. Nosaltres únicament els facilitem la manera de fer-ho. Tenim un doble objectiu, per descomptat, recollir aliments, però al mateix temps, sensibilitzar sobre la fam a Catalunya.

-¿Què necessiten?

-Els productes amb menys excedent, un baix cost i un alt valor nutritiu, com són els llegums, la pasta, l'arròs i l'oli.

-¿Com es pot col·laborar?

-Els ciutadans poden entregar les seves donacions als mercats i els súpers que consten a la web bancdelsaliments.org , també es poden fer on line. El que han de tenir clar és que el que es rebi es transformarà en aliments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada